Latihan...Berikutnya....
21 Soalan pengetahuan umum...
- Dalam Akta Makanan 1983, ‘Pengarah’ ditafsirkan sebagai....
- Kuasa Pegawai Berkuasa bawah Seksyen 4 Akta Makanan 1983 termasuk.....
- Seksyen 9 Akta Makanan 1983 memberi kuasa kepada pegawai berikut untuk mendapat butir-butir mengenai kompisisi makanan
- Di bawah seksyen 10 Akta Makanan 1983, pegawai berikut berkuasa untuk memerintah supaya premis makanan berada dalam keadaan bersih.
- Menurut seksyen 19, Akta Makanan 1983, perakuan juruanalisis hendaklah diberikan kepada Pengarah atau pegawai berkuasa dalam tempoh............
- Menurut seksyen 29, Akta Makanan 1983, sesuatu makanan yang diimport yang tidak mematuhi dari segi label dan mutu dibenarkan dilabel dan diproses semula supaya mematuhi standard dalam tempuh.............
- Menurut Seksyen 2, Akta Makanan 1983, Pengarah bermaksud
- Di bawah peraturan 29, Peraturan-Peraturan Makanan 1985, bungkusan polyvinyl chloride yang dilarang ialah bungkusan yang mengandungi vinyl chloride monomer yang lebih daripada........
- Peraturan 30, Peraturan-Peraturan Makanan 1985, menentukan makanan yang dibungkus dengan bekas yang diperbuat daripada polyvinyl chloride tidak boleh mengandungi lebih daripada .................
- Menurut peraturan 19, Peraturan-Peraturan Makanan 1985, aditif makanan boleh digunakan.......
- Penghurufan setiap pernyataan pada label
- Pernyataan untuk pelabelan mengikut Peraturan-Peraturan Makanan 1985.
- Sampel makanan bagi analisis perlu dibahagikan kepada tiga bahagian iaitu....
- Dibawah peraturan 7, Peraturan-Peraturan Kebersihan Makanan 2009, permohonan untuk memperbaharui perakuan pendaftaran bagi premis makanan hendak dibuat dalam tempoh........
- Premis yang perlu didaftarkan dibawah peraturan 3, Peraturan-Peraturan Kebersihan Makanan 2009
- Dibawah peraturan 6, Peraturan-Peraturan Kebersihan Makanan 2009, tempuh sah sesuatu perakuan pendaftaran adalah ...........
- Di bawah peraturan 10, Peraturan-Peraturan Kebersihan Makanan 2009, tuan punya premis makanan hendak mengadakan suatu sistem kebolehkesanan makanan yang boleh mengenalpasti .................
- Mengikut peraturan 8, Peraturan-Peraturan Kebersihan Makanan 2009, tuan punya premis tidak perlu mempamerkan secara mudah lihat suatu...............
- Mengikut peraturan 9, Peraturan-Peraturan Kebersihan Makanan 2009, premis berikut hendak menyediakan dan mengadakan satu program jaminan keselamatan makanan di premis makanan iaitu............
- Di bawah peraturan 11, Peraturan-Peraturan Kebersihan Makanan 2009, tanggungjawab tuan punya premis makanan termasuklah..........
- Larangan penjualan hasil tembakau di bawah Peraturan-peraturan Hasil Tembakau 2004?
Tiada ulasan:
Catat Ulasan